Häftig teknik och omtyckta bilar

Vad för bilar finns det på marknaden just nu – och vilka är riktigt hett eftertraktade? Det som går åt just nu är många begagnade bilar som gått ned i värde och säljs i till exempel Blocket, men även nya bilar med drivlina på el och hybrider.

I moderna bilar krävs modern teknik, som fästelement från collycomponents.se och elinstallationer som gör bilen funktionell för en lång tid framöver.

Bilar med el och ny teknik

bilar bilindustriEn riktigt häftig teknik är den som beskrivs i en artikel i Ny Teknik. Det är den där elbilar kan integreras i en el-infrastruktur på ett smart sätt. Till exempel genom ett tvåvägssystem där en laddbar bil kan kopplas samman med ditt hus, eller bilar kopplade till det fasta elnätet. Det ger en energivinst när bilen ändå står stilla, som den genomsnittliga bilen faktiskt gör hela 92 procent av tiden.

Framtidens bilar

I framtiden kommer alltså bilar att kunna kopplas upp mot både fastigheter och solanläggningar, samt batterianläggningar. Det gör att privatpersoner kan dela med sig av sin el, och enklare använda sig av överflödig energi från till exempel en solcellsanläggning till hus och stuga.

Dåtidens åk är hetare än någonsin

I en artikel i Dagens Industri skrivs det dessutom om hur gamla veteranbilar går åt och värderas högt på den stora andrahandsmarknaden. Bland annat är det Volvo Amazon som är hett eftertraktad, som tillverkades i mer än två decennier men som trots detta har blivit lite av en raritet på den svenska marknaden. Många av dessa småbilar köps av andra européer än svenskar, och samtidigt är de väldigt populära hos svenska köpare, vilket gör att priserna gått upp. Nio av tio Amazon-bil på blocket som tillverkades innan 1970, säljs inom bara en vecka efter det att annonsen lagts upp. Om du vill hitta ett exemplar i originalskick gäller det att vara snabb med andra ord.