Rengör bilen med högtryckstvätt

För att enkelt kunna rengöra din bil är det en god idé att köpa en högtryckstvätt som du har hemma i garaget och tar fram vid behov. På det viset slipper du köra iväg till en biltvätt varje gång bilen behöver bli rengjord, och investeringen lönar sig snart med tanke på alla fördelar.

En högtryckstvätt underlättar stort i rengöring av bilen, och du kan köpa ett antal tillbehör till som spollans, borste och vindruteskrapa. Med tillbehören blir din högtryckstvätt ett mångsidigt instrument för rengöring och du kan använda den dagligen eller ett par gånger per år beroende på dina behov.

Tvätta bilen skonsamt och effektivt

En högtryckstvätt är enkel att använda för att spola bort smuts som fastnat och minskar även risken för att din bil blir repad i processen. När du tvättar bilen bör du först skölja bort avfettningen ordentligt så att löst grus och smuts försvinner. Tvätta av bilen genom att spola nerifrån och uppåt, med svepande och sidogående rörelser. Det finns nästan alltid kvar avfettningsrester som kan lösa upp den svåra smutsen mer.

Högtryckstvätt bäst

Innan du spolar av bilen bör du använda avfettningsmedel för att lösa upp smuts. Högtryckstvättar är bäst att använda för avspolning, med ordentligt vattenfräs. Vanliga högtryckstvättar är inte gjorda för att använda varmvatten. Om du ändå väljer att göra det förkortas dess livslängd. När du spolat hela bilen kan du känna efter med handen på lacken. Om den känns fin och slät går det att fortsätta men om ytan är skrovlig fortfarande bör du ta en till omgång med avfettning.

Välj rätt rengöring

Manual,Car,Wash,With,Pressurized,Water,In,Car,Wash,Outside.När du ska välja avfettningsmedel är det värt att veta att de är uppdelade i fyra grupper:

  • Alkalisk avfettning
  • Kallavfettning
  • Naturavfettning
  • Mikroavfettning

Du bör välja medel baserat på hur bilen ser ut och vilken smuts den har. Om bilen är torr kan det fungera bra med kallavfettning, men om bilens lack är blöt är det bättre att använda naturavfettning och alkalisk avfettning.

Bilen bör inte självtorka efter att du sköljt av den, torka alltid av bilen med sämskskinn efteråt. Detta bör helst göras med en större mikrofiberduk. Stå i skugga när du torkar så att inte vattendropparna torkar på bilen och ger märken.