Tips inför bilköpet

Det är viktigt att ett bilköp blir rätt redan från början. Det finns mycket att tänka på inför ett bilköp, både ekonomi, miljö och många bilmodeller att välja mellan.

Det som oftast avgör ett bilköp är de ekonomiska ramar som finns. Ett god bilaffär handlar förstås om inköpspris, men också om driftkostnader. Det innebär att det i längden kan vara mer ekonomiskt att köpa en lite dyrare men bränslesnål bil, än att utgå från prislappen. Miljöklassade bilar är ofta dyrare i inköp, men blir billigare genom både skattesubventioner och genom att de kräver mindre bränsle. Om du hittat en bra och prisvärd bil kan du använda bästasmslånet.se för att redan idag kunna köpa bilen som du behöver.

Miljö och klimat

Att köra bil är en del av vår västerländska livsstil och för många också en nödvändighet, samtidigt som forskning visar på bilismens påverkan på klimatförändringarna och vår närmiljö. Det är viktigt att i möjligaste mån beakta klimat och miljö vid ett bilköp. Idag finns det många miljöbilar, elbilar och hybrider på marknaden. Det går också att minska på klimatavtrycken genom att köra en mer bränslesnål bil – vilket också gynnar plånboken. Du kan använda sajten Bilsvar från Konsumentverket för att hitta bästa miljöbilen.

Bilens miljöpåverkan kan delas in i tre delar: bilen, hur den används, och drivmedlet – SVT

Bilmodeller

På dagens marknad finns en bilmodell för alla slags livsstilar. I en större stad är en mindre bil, som en smartcar eller en mini att rekommendera, då de både drar lite bränsle, och är lättparkerade. För en större familj finns det många sex-, sju- och åttasätade modeller att välja mellan – snygga och slimmade modeller som är designade för att passa den moderna familjen. För ett mer aktivt liv på landsbygden finns det många fyrhjulsdrivna modeller som tar sig fram oavsett terräng och snö.